Om Castaways

Gammelt tøj i forklædning

Jeg laver nyt tøj af gamle sarier og kasseret tøj – Castaways.

Efter 40 års spændende liv med bio-videnskab, sidst som leder af et biotek institut,  besluttede jeg at prøve noget helt nyt. Jeg elsker tekstiler og besluttede at bruge nuno-felt teknikken til at lave nyt tøj fra kasseret tøj. Jeg går i genbrugsbutikker og har et lager af gamle sarier. Sarierne er farverige og kan bruges alene, men supplerer også stofdele fra tørklæder, kjoler og skjorter.

Nuno-felt teknikken: Jeg lægger et tynd lag karteflor på de udvalgte tekstiler og fugter det med en tynd sæbe opløsning. Uld fibrene bliver tvunget igennem stoffet ved at bruge en rystepudser eller ved at rulle.

Stoffet bliver nu smidt op og ned for at starte filteprocessen. Uldfibrene filter sammen og stoffet får en rynket overflade.

Jeg bruger tynde silke, bomuld, hør og-hampestoffer fra forskellige kilder. Sommetider er det nok at lave overlap mellem stofferne men andre gange er det nødvendigt at rimpe dem sammen inden filtningen. 

Filosofien er, hovedsageligt  at lave originalt hverdagstøj.  Størrelser og faconer varierer da alle produkterne er unikke og afhængige af udgangsmaterialet. Og alle tingene har uregelmæssigheder da filtprocessen har sit eget liv og materialerne varierer. Du er nødt til at prøve bluserne, så kontakt mig, hvis du er interesseret, på castawaysdk@gmail.com

Henriette Giese

Houtvedbakken 2, Stinesminde, Hobro.

castawaysdk@gmail.com.